Jom follow blog nie..nnti i follow u gak...

Monday, 27 April 2009

Mempekenalkan..

Scrapbooking at WiddlyTinks.com

Ini dia anak dara sulungku Aina Syahira @ Syira @ Kakak..lahir pada 04.06.2004..so umur dia skrg 5 tahun ..Syira nama yang aku pilih sendirik..masa aku ngandung tgh citer samarinda ‘rindu semakin jauh’..lakonan rosyam noor dgn Eja..nama Eja dlm citer tu Syira Mustafar..tu yg aku terberkenan nama tu..skrg syira pon dh masuk Tadika....ramai org kata wajah dia seiras muka aku..jom layan gambar Syira dr baby smpai skrg..
Ni je la gambo syira masa blum pandai jalan..masa baby x mampu lagi beli digital camera nak scan malas plak..10 bln kot masa ni..

Sambutan hari jadi yang ke 1 tahun..

2 tahun..(2006)

Potong kek utk kali ke-3..

4 thn..dh masuk tadika..cian kena kontotkan rambut..

Tentang Syira:-

1) Suka kaler pink..
2) Skrg lebih suka tgok kartun superhero mcm BEN-10..Teen Titan..dari citer Tiger n Pooh..
3) Lebih hafal lagu indon dr lagu Malaysia
4) Skrg asyik minta nasi lemak je..
5) Suka strawberry..
6) Nak baju yg sama dgn adik..
7) Nak tido mesti nak gentel ujung bantal..
8) Jgn pggl nama Syira klu nk kejut bgun tido..kena pggl ‘KAKAK..bangun..school’
9) Boring dgn mama..sbb asyik kontot kan rambut jek..
10) Malas nk wat keje sekolah time malam..

Skrg dh jadi kakak pada 2 org adik..badan pon dh smkin langsing..dlm usia sbgini blum pandai lagi nak tolong mama wat keje uma...myepahkan uma pandai la...tu yg slalu wat mama hot jek..

Utk Syira, Mama doakan semoga syira menjadi anak dan kakak yang baik kepada adik2 ye.. pada mama kalau anak sulung dah mempelihatkan contoh yang baik..insyaallah adik2 pon akan ikut jugak..

*pasni aku akan edit citer anak2 aku yang lain..

Popular Posts