Jom follow blog nie..nnti i follow u gak...

Thursday, 9 July 2009

Jawab Tag lagikk..

Mggu ni ada 2 tag dari kekawan blog....skrg masa utk mjawab soklan2 ni..

Yang ni dari MamaD

1) Bila last kena marah?
Mlm smlm 08.07.2009..pasai ikan ..en hb nk buang..aku nk bela..
2) Kena marah dengan siapa? Letakkan nama penuh beliau.
En hubby..EN AZMI RAIS BIN ABD RAHIM
3) Apa tindakan anda bila kena marah?
tgok keadaan..klu aku betul..aku cakap la yg spatutnyer..klu tak aku diam jek..(hormat suami)..blkg dier aku bebel gak..(ni kes kena marah yg lain2 la)..
4) Apakah perkataan pertama yang keluar selepas anda dimarahi?
Ye la Ayah..
5) Antara bentes kaki dengan pijak kaki, mana pilihan anda jika anda dapati anda tidak bersalah?
MCM TAK BERAPA FHM LA SOKLAN NI..UUUHUHUUUU..pijak kot..x reti lak bentes ni..gesel2 pandai la..
6) Rasanya, bila anda kena marah, anda akan lepaskan pada orang sekeliling kah? Atau siput tepi pasu? Atau pokok daun semalu?
bebel kat anak2 kekadang..cian dorang..@ kat brg yg aku pegang..letak kuat2..cam tunjuk perasaan gitu..(aku ni manusia biasa je..)..
7) Apakah ucapan anda kepada orang yang suka marah2?
Ayah marah Mama coz Ayah sayang Mama kan...???
klu x sayang..wat salah pedulikkkk apaaaa...

8) Senaraikan beberapa orang yang anda rasa boleh jawab tag ini..
Tak yah kot..
Ni Tag dr SyimaSyawal..

1. Nama panggilan saya : Liena, Kak Iena & Nana

2. Saya sedang mendengar : ketak ketik bunyi org taip keyboard PC..aku off speaker so x dengar lagu.

3. Kekasih saya sekarang : Siapa lagi kalau bukan suamiku

4. Mungkin saya patut : Dok uma je jadi suri rumah sepenuh masa.

5. Saya suka : Berangan..huhuhuhu..

6. Sahabat-sahabat baik saya : Semua sahabatku ... nak senarai ramai banget

7. Saya tak faham : klu org buat tak faham..(apa punye jawapan la ni...hentam je la labu..)

8. Kerjaya saya sekarang : Kerani capuk jek

9. Saya baru kehilangan : mmmmm...brg kemas n digital kamera..uma msk pncurik..

10. Ramai yang berkata saya : Tak macam org dah branak 3 ..huhuhu perasan kjap..

11. Makna nama saya : Cahaya kelembutan…klu x salah la..tp aku sbaliknyer..

12. Bila saya terjaga dari tidur : Tgok si manja ..sbb dia la yg kejutkan aku..nk ngempeng..

14. Saya paling meluat bila : Org bzbody..pastu kaki ampu boss..sibuk2 keje org..

15. Saya rasa haiwan yang paling comel adalah : Bear..dpt peluk best nyer..

16. Aktiviti / program hari ini : Kerja2 pejabat dan tgok tenet…(opss klu bos aku tahu ni..kena buang keje ni)..

17. Malam ini saya akan : Wat xtvt sbg seorang ibu..isteri..wat keje uma..x bibik nk mntak tlg..

18. Esok saya akan : Wat bekpes somi..uruskan anak2 pastu anto g bbysitter..g keje..dan buat tugasan harian pejabat ler...

19. Sebelum tidur saya akan : minum susu suam..kalsium syer dgn baby...BF..

20. Perancangan hujung minggu : Jalan2 dgn family..itu pon klu en hb x kojer..

21. Saya sedang menanti : Semua yg terindah yg diangankan mjadi kenyataan..

22. Saya rasa kesal bila : Byk sgt wat dosa..astagfirullahal'azim..

23. saya sangat berharap : Doa2 lps solat dimakbulkan yang Esa..

24. Saya rasa saya seorang yang : simple jek..x mgharap yg trlebih2 sgt..

25. Telefon bimbit saya : sony ericsson murah jek..

26. Saya sedang merindui : Kenangan yg indah2…

27. Umur saya sekarang : 29 thn 10 bln lebih sikit..

28. Pengalaman pahit untuk minggu ini : takde..klu ada pon wat2 cam takde jek..

29. Pengalamn manis untuk minggu ini : pon takde rasanyer..biasa2 jek..

30. KAli terakhir tengok wayang : sblm kahwin..dh dkt 6 thn x tgok wayang..tgk DVD jek..santai2 dgn family..

31. Dalam seminggu saya akan up-date blog sebanyak : tgokla klu ada bahan nk citer..

32. Dalam dompet saya ada wang sebanyak : cukup la utk blanja mggu ni..

33. Kali terakhir menonton televisyen : mlm smlm..8TV pengebumian MJ..pastu en hb tukar bola..

34. Channel tv kesukaan anda : 701..

35. Orang yang anda rasa nak tag : takyah kot..byk soklan ni..cian penat korang nk jawab...

4 yg best bagi komen:

Mama Qaseh said...

Umah msuk pencurik..nla Yang..byk ker brghilg?seb tkda pepe

mamadanish78 said...

hahahaaa...kelako jugak jawapan aina ni....
lo,nape cik abe nak buang ikan tu???abis tu dah buang ker???idup lagi tak ikan nyer?

ainazliena said...

Mama Qaseh - bln March aritu..blum ada blog lg..klu tak mesti dh citer punyer..takde rezeki..

ainazliena said...

mamaD - ni bukan ikan puyu tu..selang sehari dpt ikan haruan idup jiran kasi..pastu msuk baldi dulu..en hb kata x bole bela..air dier busuk..so dier nk buang..aina nk masak bole plak dier sound org x pandai masak..x bole masak ikan ni..gerenti x sodap..huhuuhuhu keciwa..la ni dh kasi kt jran lain..

Popular Posts